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What’s Cooking in Chemistry?

How Leading Chemists Succeed in the Kitchen
 E-Book
Sofort lieferbar | Lieferzeit: Sofort lieferbar I
ISBN-13:
9783527628582
Veröffentl:
2013
Einband:
E-Book
Seiten:
243
Autor:
Hubertus P. Bell
Serie:
Erlebnis Wissenschaft
eBook Typ:
PDF
eBook Format:
Reflowable E-Book
Kopierschutz:
Adobe DRM [Hard-DRM]
Sprache:
Englisch
Beschreibung:

Looking for future employment as a postdoc? Or desperately looking for the perfect present for a chemist friend? Maybe you simply enjoy cooking and reading about current developments in chemistry research? The first Who's Who in organic chemistry to show what top scientists like to cook - on the bench and on the stove - and how they have made their way. Use K. C. Nicolaou's recipe for fish and chips and read about his scientific work while preparing the meal that helped him finance his studies back in England. Containing more than 50 personal recipes and anecdotes from leading organic chemists, such as Lonely soup (Evans), Wild boar - Tuscan way (Waldmann), and Dulce de Leche (Vollhardt), accompanied by biographies and sketches of their current work, this is an exquisite delicacy for anybody who likes cooking, eating and chemistry.
Sie suchen den geeigneten Arbeitskreis für Ihren Postdoc-Aufenthalt? Oder suchen das optimale Geschenk für Ihre Freunde, die Chemiker sind? Vielleicht kochen Sie einfach gerne und suchen neue Rezepte? Ja? Dann ist dieses Buch für Sie gemacht!Dieses erste "Who is Who" der Organischen Chemie zeigt eindeutig, dass berühmte Wissenschaftler nicht nur im Labor, sondern auch am Herd in der Küche gerne und exzellent kochen. Servieren Sie beispielsweise einfache Köstlichkeiten wie Fisch mit Pommes a la K. C. Nicolaou.Mehr als 50 Lieblingsrezepte verschiedener Schwierigkeitsgrade berühmter Organiker wie "Einsame Suppe" (Evans), Toskanisches Wildschwein (Waldmann) oder "Dulce de Leche" (Vollhardt), ihre Biographien und ihre ausführlich recherchierten Forschungsinteressen finden Sie in dieser unterhaltsamen und informativen Zusammenstellung.Eine exquisite Delikatesse für jeden, der gerne kocht, gerne gut ißt und die Chemie liebt.
ContentsMartin Banwell: Marinade for BBQ KangarooRobert G. Bergman: Potato Latkes (Potato Pancakes)Dale L. Boger: Cannoli ShellsCarsten Bolm: KaiserschmarrenRonald Breslow: Veal and Sausage StewReinhard Brückner: Pears, Beans and BaconGianfranco Cainelli: Tagliatelle alla BologneseErick M. Carreira: Black Bean SoupArmin de Meijere: Spaghetti con 'Schluntz'Scott E. Denmark: Scott's FondueUlf Diederichsen: Green Eel à la Marie with Dill DipAlessandro Dondoni: Wild Duck in Olive Oil; Maccheroni con salmì di lepre alla MantovanaDieter Enders: Chicken à la MaritjeDavid A. Evans: Brunswick Stew (Lonely Soup)Marye Anne Fox: Carolina Dirt CakeBurchard Franck: LabskausRobin L. Garell, Kendall N. Houk: Ahi Tuna Sashimi NapoleonCesare Gennari: Domino CakeRobert H. Grubbs: Pecan PieJohn F. Hartwig: Sorrel Soup; Variant of Niçoise SaladClayton H. Heathcock: Texas ChiliWolfgang A. Herrmann: Filled TroutDonald Hilvert: Pasta with Artichoke Cream AlessandroReinhard W. Hoffmann: Lamb FilletsDieter Hoppe: Sweet and Sour Mushroom SaladHiriyakkanavar Ila: Chicken CurryKarl Anker Jørgensen: A Crustacean Catastrophe; Tenderloin of Wild Boar; The Royal M&M Almond CakeAlan R. Katritzky: Sauerkraut SaladHorst Kessler: Red GritzHorst Kunz: Arzgebirg'sche SchusterkließRichard C. Larock: Chili Crock PotSteven V. Ley: Ley's Low-Calorie, Chemical-Free Risotto?Lewis N. Mander: Chicken DijonnaisJohann Mulzer: PowidltatschkerlEi-ichi Negishi: Goma-ae, Goma-yogoshiKyriakos C. Nicolaou: Fish & ChipsLeo A. Paquette: Paquette's Favourite LasagnaManfred T. Reetz: Herb Sauce Frankfurt StyleDaniel H. Rich: CiappinoHerbert W. Roesky: The 1:1:1 MixGyula Schneider: Tiszai halászléLawrence T. Scott: FruitcakeVictor Snieckus: Cold Beetroot SoupMartin Suhm: Fish Soufflé Clausius-ClapeyronMarcello Tiecco: Tagliatelle with Bologna-style Meat SauceLutz F. Tietze: Pork Roulades with CheeseClaudio Trombini: Lasagne VerdiRocco Ungaro: Pasta al Forno Southern Italy StyleEdwin Vedejs: Pat Anderson-Vedejs' Wisconsin Linzer TorteK. Peter C. Vollhardt: Dulce de LecheHerbert Waldmann: Cinghiale in Dolce e ForteEkkehard Winterfeldt: One-pot Fish SoupPeter Wipf: Lemon-Kiwi PieYoshinori Yamamoto: Tofu TempuraAxel Zeeck: Filled Peppers à la Benjamin

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