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Modern Drying Technology

Volume 2: Experimental Techniques
 E-Book
Sofort lieferbar | Lieferzeit: Sofort lieferbar I
ISBN-13:
9783527631650
Veröffentl:
2011
Einband:
E-Book
Seiten:
412
Autor:
Evangelos Tsotsas
eBook Typ:
PDF
eBook Format:
Reflowable E-Book
Kopierschutz:
Adobe DRM [Hard-DRM]
Sprache:
Englisch
Beschreibung:

This five-volume handbook provides a comprehensive overview of all important aspects of modern drying technology, including only cutting-edge results.

Volume 2 comprises experimental methods used in various industries and in research in order to design and control drying processes, measure moisture and moisture distributions, characterize particulate material and the internal micro-structure of dried products, and investigate the behavior of particle systems in drying equipment. Key topics include acoustic levitation, near-infrared spectral imaging, magnetic resonance imaging, X-ray tomography, and positron emission tracking.
Unvermeidbar, aber energieintensiv und schwer zu modellieren: Industrielle Trocknungsprozesse sind eine Herausforderung für den forschenden Ingenieur ebenso wie für den Praktiker in der Produktion. Dieses fünfbändige Handbuch stellt sich allen komplizierten Fragen der modernen Trocknungstechnologie von der Berechnung über die experimentelle Untersuchung bis zur Intensivierung und Optimierung. Im Mittelpunkt des zweiten Bandes stehen Verfahren zur Messung des Feuchtegehalts wie akustische Levitation, Taupunktspiegel, Coulometrie, bildgebende IR- und NMR-Spektroskopie sowie Röntgentomographie. Ein- und Mehrteilchensysteme werden erläutert und mit realen Situationen verglichen.
MEASUREMENT OF AVERAGE MOISTURE CONTENT AND DRYING KINETICS FOR SINGLE PARTICLES, DROPLETS AND DRYERSIntroduction and OverviewMagnetic Suspension BalanceInfrared Spectroscopy and Dew Point MeasurementCoulometry and Nuclear Magnetic ResonanceAcoustic LevitationConcluding RemarksNEAR-INFRARED SPECTRAL IMAGING FOR VISUALIZATION OF MOISTURE DISTRIBUTION IN FOODSIntroductionPrinciples of Near-Infrared Spectral ImagingImage ProcessingApplications of Near-Infrared Spectral Imaging for Visualization of Moisture DistributionFuture OutlookMAGNETIC RESONANCE IMAGING FOR DETERMINATION OF MOISTURE PROFILES AND DRYING CURVESIntroductionPrinciples of MRI for Determination of Moisture ProfilesMRI Applications to Drying of Paper, Pulp and Wood SamplesMRI Applications to Drying of Agricultural and Food SamplesConclusionUSE OF X-RAY TOMOGRAPHY FOR DRYING-RELATED APPLICATIONSFundamentals and PrinciplesInstrumentationImage ProcessingApplicationsFuture OutlookMEASURING TECHNIQUES FOR PARTICLE FORMULATION PROCESSESIntroductionMeasurement of Particle SizeMeasurement of Particle Concentrations, Velocities, and Hydrodynamic StabilityMeasurement of Mechanical Stability of Particles during Fluidized Bed ProcessingCharacterization of the Mechanical Properties of Partially and Fully Saturated Wet Granular MediaConclusionsDETERMINATION OF PHYSICAL PROPERTIES OF FINE PARTICLES, NANOPARTICLES AND PARTICLE BEDSIntroduction of Common Particle PropertiesAnalysis of Particle Size DistributionMeasurement of the Physical Properties of ParticlesTesting of Particle Bed PropertiesMeasurement of Particle Bed Movement in Rotary Drums by High-Speed CameraConclusions

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